Skip to content
Home » Áigeguovdil » Buori sámi álbmotbeaivvi!

Buori sámi álbmotbeaivvi!

Sápmelaččat girkus –fidnu, Sámiid duohtavuohta- ja soabadankomišuvdna ja Sámi psykososiála doarjaga ovttadat Uvjj–Uvjâ–Uvja sávvet buori sámiid álbmotbeaivvi olles Sámi álbmogii! –Ávžžuhit sápmelaččaid váldit oktavuođa, muitalit iežaset vásihusaid ja searvat gullamiidda. Dáid golmma fitnus lea okta oktasaš ulbmil, nannet ja doarjut sámi boahttevuođa Suomas.

Govas fitnuid oktasaš čoahkkima oassálastit Sajosis Anáris 5.2.2024: Hannele Pokka, Heikki Paltto, Irja Jefremoff, Kari Mäkinen, Veli-Pekka Lehtola, Erva Niittyvuopio, Anna-Kaisa Inkala, Kari Kopperi, Mari Valjakka, Tauno Ljetoff, Heidi Eriksen, Heli Aikio, Aslak Uula Länsman, Mervi Semenoff ja Ulla Aikio-Puoskari. Govva Eeva Mäkinen.uvassa hankkeiden yhteiskokouksen osallistujat Sajoksessa Inarissa 5.2.2024: Hannele Pokka, Heikki Paltto, Irja Jefremoff, Kari Mäkinen, Veli-Pekka Lehtola, Erva Niittyvuopio, Anna-Kaisa Inkala, Kari Kopperi, Mari Valjakka, Tauno Ljetoff, Heidi Eriksen, Heli Aikio, Aslak Uula Länsman, Mervi Semenoff ja Ulla Aikio-Puoskari. Kuva Eeva Mäkinen.