Siirry suoraan sisältöön
Home » Ajankohtaista » Komission työkokous Rovaniemellä 8.-9.9.2022

Komission työkokous Rovaniemellä 8.-9.9.2022

Saamelaiskäräjien hallitus on palauttanut saamelaisten totuus- ja sovintokomission tilanteen ja jatkotoimet uudelleen ratkaistavaksi 30.9.2022 pidettävään täysistuntoon.

Saamelaiskäräjien päätöstä odottelevat saamelaisten totuus- ja sovintokomission komissaarit ja sihteeristö kokoontuivat Rovaniemelle 8.-9.9.2022 työkokoukseen, jossa suunniteltiin toiminnan mahdollista jatkoa ja esimerkiksi kolttien kyläkokouksen kannanotossaan toivomaa kolttasaamelaisten kuulemista.

Työkokouksen asialistalla oli myös muiden saamelaisryhmien kuulemisten valmistelut. Lisäksi suunniteltiin komission yhteistyötä saamelaisen psykososiaalisen tuen yksikön (Uvjj, Uvjâ, Uvja) kanssa, jota yksikön johtaja Heidi Eriksen edusti työkokouksessa.

Saamelaisten totuus- ja sovintokomission komissaarit Kari Mäkinen (vas.), Irja Jefremoff ja Hannele Pokka sekä sihteeristön suunnittelijat Aslak Uula Länsman ja Inari Alanko. Kuva: Heidi Eriksen