Siirry suoraan sisältöön
Home » Ajankohtaista » Saamelaiskäräjien kokous 9.8.2022: Uusia komissaareja ei valittu, komissio joutuu tauolle

Saamelaiskäräjien kokous 9.8.2022: Uusia komissaareja ei valittu, komissio joutuu tauolle

Saamelaiskäräjät päätti eilen 9.8.2022 olla nimeämättä uusia jäseniä Saamelaisten totuus- ja sovintokomissioon toukokuussa komissiosta eronneiden kahden henkilön tilalle. Käräjät haluaa ottaa aikalisän.

Syntyneestä tilanteesta ja siitä, onko komissiolla edellytyksiä jatkaa toimintaansa, on välttämätöntä keskustella mahdollisimman pian kaikkien komission nimittäneiden tahojen; Valtioneuvoston, Saamelaiskäräjien ja Kolttien kyläkokouksen kanssa yhdessä. 

”Syntyneestä tilanteesta voi olla vain surullinen. Niin monet ihmiset Saamenmaassa ovat odottaneet, että he pääsevät kertomaan komissiolle kokemastaan. Kuulemiset oli tarkoitus aloittaa tulevan syksyn aikana, ” sanoo komission puheenjohtaja Hannele Pokka.