Siirry suoraan sisältöön
Home » Ajankohtaista » Sihteeristöön valittu kolme suunnittelijaa

Sihteeristöön valittu kolme suunnittelijaa

Saamelaisten totuus- ja sovintokomissio on valinnut sihteeristöönsä kolme suunnittelijaa. Valitut henkilöt ovat Aslak-Uula Länsman Inarista, Martta Alajärvi Rovaniemeltä ja Inari Alanko Oulusta. Kaikki suunnittelijat aloittavat työssään maalis-huhtikuun taitteessa.

Inari Alanko on suorittanut antropologian ja kehityksen yhdistetyn kandidaatin tutkinnon Sussexin yliopistossa ja viimeistelee tällä hetkellä kulttuuriantropologian maisterin opintoja Oulun yliopistossa. Alanko on toiminut aiemmin muun muassa saamenkielisenä palveluasiantuntijana Kelassa.

Aslak-Uula Länsman on poromies Sallivaaran paliskunnasta. Hän on opiskellut palopäällystön insinöörikoulutusohjelmassa ammattikorkeakoulu Savoniassa ja sosiologiaa Lapin yliopistossa. Länsman on toiminut aiemmin muun muassa saamelaiskäräjien vs. kulttuurisihteerinä.

Martta Alajärvi on suorittanut oikeusnotaarin tutkinnon Lapin yliopistossa ja humanististen tieteiden kandidaatin tutkinnon Oulun yliopistossa pääaineenaan inarinsaamen kieli. Alajärvi on toiminut aiemmin muun muassa toimittajana Yle Sápmissa.

Suunnittelijat vastaavat pääsihteerin johdolla muun muassa komission yleisestä hallinnosta, kuten talous- ja matkahallinnon hoitamisesta sekä muusta komission sihteeristön käytännön toiminnasta. Lisäksi suunnittelijoiden vastuulla on sisäisen ja ulkoisen viestinnän suunnittelu ja toteutus.

Avainsanat: