Siirry suoraan sisältöön
Home » Ajankohtaista » Anni-Kristiina Juuso saamelaisten totuus- ja sovintokomission pääsihteeriksi

Anni-Kristiina Juuso saamelaisten totuus- ja sovintokomission pääsihteeriksi

Saamelaisten totuus- ja sovintokomission pääsihteeriksi on nimitetty oikeustieteen maisteri, varatuomari Anni-Kristiina Juuso. Juuso aloittaa tehtävässään 1. helmikuuta 2022.

Juuso siirtyy tehtävään Tromssan yliopistosta, jossa hän on työskennellyt alkuperäiskansakontekstin totuus- ja sovintokomissioinstituutioiden väitöskirjatutkijana. Tätä ennen hän toimi erityisasiantuntijana saamelaisten totuus- ja sovintokomission valmistelutehtävissä valtioneuvoston kansliassa sekä vanhempana neuvonantajana avustavissa tehtävissä Norjan saamelaisia ja kveenejä koskevan totuus- ja sovintokomission asettamisen valmistelussa.

Pääsihteeri vastaa sihteeristön työn johtamisesta ja organisoinnista komission ohjauksessa. Pääsihteeri osallistuu käytännön komissiotyöhön sihteeristössä ja komission kokouksiin sihteerinä. Sihteeristön muiden jäsenten valinta on kesken. Sihteeristön toimipaikka tulee sijoittumaan saamelaisten kotiseutualueelle. 

Saamelaisten totuus- ja sovintokomissio asetettiin lokakuussa 2021 ja sen toimikausi kestää vuoden 2023 loppuun. Komissio on toiminnassaan itsenäinen ja riippumaton. Sen tavoitteena on tunnistaa ja arvioida saamelaisten kokemaa historiallista ja nykyistä syrjintää.

Lisätietoja: puheenjohtaja Irja Jefremoff, p. 040 7741 048, saamelaisten totuus- ja sovintokomissio ja suunnittelija Maiju Ranta p. 050 4557402, valtioneuvoston kanslia