Skip to content
Home » Äigikyevdil » Sämmilij tuotâvuotâ- já sovâdâttâmkomissio puávdee Oulu säminuorâid teivâdmân 22.4.2024

Sämmilij tuotâvuotâ- já sovâdâttâmkomissio puávdee Oulu säminuorâid teivâdmân 22.4.2024

Tiervâpuáttim sämmilij tuotâvuotâ- já sovâdâttâmkomissio ornim tilálâšvuotân, mii lii uáivildum Oulu kuávlu säminuoráid! Teivâdem uárnejuvvoo 22.4. Joo-kähviviäsust (Satamatie 5) tme 15-18. Teivâdmist láá fáállun käähvi, niisu, leeibi já puávtáh väldiđ veikkâ koskân leijee kietâtyeje fáárun, jis halijdah.

Teivâdem ulmen lii uápásmuđ komissio paargon já peessâđ oovtâst savâstâllâđ säminuoráid tehálijn aašijn. Teivâdmist puávtáh meiddei väridiđ ääigi kulâmân, jis halijdah. Komissio haalijd kuullâđ säminuorâi jienâ já feerimijd tast, maggaar lii leđe säminuorâ Suomâst. Teivâdmân uásálist meiddei pargee Lahja Eriksen Säämi psykososiaal torjuu ohtâduvvâst.

Komissio peeleest pääihi alne lává komissaar Anni-Siiri Länsman já vuávájeijee Inari Alanko. Lasekoččâmušâid puávtáh koijâdiđ Inari Alangost čujottâsâst inari.alanko@sdtsk.fi teikkâ numerist 050 478 44 50. Teivâdmân ij taarbâš almottâttâđ muuneeld. Tiervâpuáttim!

www.sdtsk.fi

www.uvja.fi