Siirry suoraan sisältöön
Home » Ajankohtaista » Komission syksy käynnistyy Helsingistä ja Inarista

Komission syksy käynnistyy Helsingistä ja Inarista

Komission syksy käynnistyy Helsingin seudun saamelaisille suunnatulla keskustelutilaisuudella Keskustakirjasto Oodissa tiistaina 15.8. klo 18-20. Tilaisuuden tarkoituksena on toimia lähtölaukauksena pääkaupunkiseudulla järjestettäville saamelaisten kuulemisille. Komissio kertoo tilaisuudessa toiminnastaan ja toivoo saamelaisilta ehdotuksia työnsä toteuttamiseksi alueella.

Helsingin kaupunki on saamelaiskäräjävaalien yhteydessä kerättyjen tilastojen valossa Suomen viidenneksi suurin saamelaisväestön keskittymä. Kaupungissa asuu vuoden 2019 tilaston mukaan noin 650 saamelaista.

Komissio osallistuu Inarissa järjestettäville Ijahis idja –festivaaleille perjantaina ja lauantaina 18.-19.8. ja esittelee toimintaansa festivaalien markkina-alueella.

Tervetuloa!